Kemi

Hvor mange indikatorer findes der?

04. januar 2012 af regnbuen1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle. Jeg er igang med min kemirapport - stadig, og vil bare høre om hvor mange slags pH-indikatorer der findes?
Kan i ikke prøve at beskrive hvad de består af og hvad der gør de kan måle pH?

Tak på forhånd.

Anna


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Der findes nogle stykker, som anvendes. Og der findes sikkert talrige flere, som man normalt ikke bruger..

Det der gør en pH-indikator anvendelig, er at den evt. kan skifte farve ved en helt bestem pH, eller konc af H+ioner. Derfor er der flere forskellige, der benyttes til forskellige pH-værdier.

Methylorange Skifter farve fra rød til orange til gul ved en pH på ca. 4

Bromcresolgrøn skifter fra gul til grøn ved pH=4 og til blå ve pH=5

Methylrødt Er rød ved pH=5 og gul ved pH=6

Bromthymolblåt er gul ved pH=6 og grøn/blålig ved pH=7

Phenolphthalein er hvid ved pH=8 og pink ved pH=9+

 

Husk hvis du skal til at arbejde med det. Pas på ikke at overskride ækvavilenspunktet. Farveskiftende kan ske meget pludseligt.


Svar #2
04. januar 2012 af regnbuen1 (Slettet)

Tusind tak!
Rigtig godt svar. Det husker jeg! :))


Skriv et svar til: Hvor mange indikatorer findes der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.