Matematik

Vis x^a er f'(x)= a*x^a-1

05. januar 2012 af sophiesophiesophie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

 

jeg vil høre om der er nogen som kan forklare mig fremgangsmåden, hvis jeg skal vise at 

f(x)=x^a så er f'(x)=a*x^a-1

 

Jeg kunne forestille mig man skulle bruge tre-trins-reglen, men det går simpelthen ikke op for mig, så hvis der er nogen som kunne skrive fremgangsmåden ville jeg være meget taknemlig:)

 

På forhånd tak!


Svar #1
05. januar 2012 af sophiesophiesophie (Slettet)

Forresten skal det lige nævnes at x>0 og a er alle R


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2012 af mathon

se
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2012 af mathon

#2 er for a positiv og hel

    generelt
                       f(x) = xa   for x>0

                       f(x) = xa = ea·ln(x)

                       f '(x) = ea·ln(x) · a·x-1 = a·x-1·xa = a·xa-1

 

 


Skriv et svar til: Vis x^a er f'(x)= a*x^a-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.