Matematik

Hvordan beskriver man forskellen?

05. januar 2012 af heeejmeddig (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan beskriver man forskellen på handelsskibe og krigsskibe ved at bruge forholdene?

 

forhold:

Handelsskib 1: 3,67m

handelsskib 2: 4,15m

Krigsskib 1: 7,74m

Krigsskib 2: 7 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
05. januar 2012 af heeejmeddig (Slettet)

Det har jeg gjort..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2012 af Deeweext0 (Slettet)

Forklaring følger!

 

Hvis jeg gætter mig frem til at din opgave handler om forskellen i størrelserne så er vi nød til at se på tallene og sammenligne dem med hinanden. Det første vi gør er at opdele det i to grupper, nemlig handelsskibe og krigsskibe og derfra kan vi så begynde at beregne alle mulige ting hhv. imellem de to grupper, eller grupperne indbyrdes. Her er lige en række forslag, uden egentlig at vide hvad du søger af svar. Husk at de tal du finder frem er vigtige, men i sådan en opgave er din forklaring af hvad tallet egentlig er endnu vigtigere, så husk teksten til hver besvarelse. Her kommer en række antagelser og beregninger. Der findes mange, så tager lige de mest logiske på dit niveua. Det er vigtigt at huske alle disse udsagn kun gælder, hvis vi ser på de fire tal som repræsentive for alle skibe, hvilken jo langt fra er virkeligheden, men sådan er matematik nu engang.

[1] Vi kan se at handelsskibene er mindst 3,67 m og det længste er 4,15 m.

[2] Vi kan se at krigsskibe er mindst 7,00 m og det længste er 7,74 m.

[3] Vi kan se fra de første to udsagn at der er ingen handelsskibe der er længere end krigsskibe.

[4] Vi kan se at gennemsnit længden af handelsskibe er: (3,67 m + 4,15 m) / 2 = 3,91 m.

[5] Vi kan se at gennemsnit længden af krigsskibe er (7,00 m + 7,74 m) / 2 = 7,37 m

 

De udsagn er noget vi hurtigt kan se og beregne os frem til. Beregningen om gennemsnits længde er beregning ud fra at vi lægger alle længderne sammen og dividere med det antal skibe som vi har målt, så får vi den gennemsnitlige længde. Dvs. (l1 + .... +ln) / n på mere matematisk formel. Selvom det siger en masse ville vi jo gerne frem til en mere matematisk sammenhæng mellem de to grupper af skibe. Vi kan jo eksempelvis beregne forholdet imellem gennemsnits længderne. Handelskibe havde en gennemsnits længde på 3,91 m og krigsskibe en gennemsnits længde på 7,37 m. Vi bruger disse tal, så vi har en mere nøjagtig repræsention af grupperne. Forholdet mellem to ting, findes ved at dividere de to tal med hinden, og her er det ligeså vigtigt at man husker at teksten skal forklare hvad det er man beskriver. Vi tager lige de to muligheder:

Første beregning: 7,37 / 3,91 = 1,88 Hvilken betyder at krigsskibe i gennemsnit er 1,88 gange større end handelsskibe. Vi kan lave den modsatte og anden beregning nemlig at 3,91 / 7,37 = 0,53 hvilken betyder at handelsskibe kun er 0,53 gange så store i gennemsnit i forhold til krigsskibe. Håber det kan bruges til noget, det er lige det bedste jeg kan komme med ud fra din beskrivelse af opgaven og klasse trin.

 

Hilsen

Philip Falck

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

Som Andersen11 skrev i #1, mangler der en del tekst. Hvis jeg ikke har lavet den samme opgave, for bare en måned siden, har ikke kunnet hjælpe dig lige nu. Jeg kan ikke huske det ordret, men her kommer det:

- Handelsskibene er større i bredden end i længden, fordi de ofte skal være mere stabile.
- Krigsskibene er lange og smalle, så de kan sejle hurtigt i krig.

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig om at se på forholdet mellem skibenes længder og bredder. Hele opgaven er behandlet i denne tråd, hvor alle opgavens oplysninger er givet:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=905368#905382


Skriv et svar til: Hvordan beskriver man forskellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.