Matematik

Isolere M i formlen

08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Isolere M i formlen R = (k*l) / (3*M(opløftet)2) 

Har et resultat men er overhovedet ikke sikker på om det er rigtigt! 

kvadratrod3/k*l*R??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af nielsenHTX

R = (k*l) / (3*M2)              ganger med M2

R*M2 = (k*l) / 3               divider med R

M2 = (k*l) / (3*R)

M=√((k*l) / (3*R))

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Altså

R = k·I/(3·M2)

Så er

M2 = k·I/(3·R) , hvorfor

M = [ k·I/(3·R) ]1/2


Svar #3
08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

#1`Hvordan kan du gange med M2?? skal du ikke dividere når du jo flytter det om på den anden side?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af nielsenHTX

 

#3

du må gange med alt ≠0

på højre siden bliver der divideret med M2 hvis man skal have det over på venstre side ganger man så med M2 på begge sider altså.

R = (k*l) / (3*M2)           ganger med M2

R*M2 = (k*l)M2 / (3*M2

R*M2 = (k*l) / (3*)

 

 


Svar #5
08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

#3 Forstår så bare ikke helt hvorfor det forsvinder så?? Godt ske det bare er mig der er helt lost?:P


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

For ethvert tal a ≠ 0 gælder der, at              a / a = 1 .


Svar #7
08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

Fattede jeg ingen ting af :/ Unskyld :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

I brøken på højre side i #4 forkorter man M2 ud .


Svar #9
08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

er stadig ikke helt med hvorfor du får m2 over på den anden side ved at gange det væk? altså jeg forstår ikke hvordan i bare kan bytte m2 ud med R?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man ganger med M2 på hver side, og man dividerer med R på hver side.


Svar #11
08. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

Ja men det burde da ikke fjerne dem på hver side?

Altså:

R = (k*l) / (3*M2)          Hvis man gnager M2 på hver side vil der jo bare stå M2*M2 og ikke fjerne det?

R*M2 = (k*l) / 3             Hvis man dividere på hver side vil det godt nok blive fjernet på den ene side men hvordan kan 

                                        der så står 3*R?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2012 af nielsenHTX

# 11 prøv at se fil

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

I ligningen

R = k·I/(3·M2)

skal man jo dividere med M2 på højre side. Når man så ganger med M2 på hver side, ophæver det jo virkningen på højre side af at dividere med M2 :

M2·R = M2·k·I/(3·M2) = k·I/3

Dernæst dividerer vi med R på hver side, hvilket ophæver virkningen på venstre side af at gange med R:

M2·R/R = M2 = k·I/(3·R)


Svar #14
09. januar 2012 af pagelsxd (Slettet)

Nu forstår jeg det!! Tusind tak :P


Skriv et svar til: Isolere M i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.