Kemi

Beregning af pH i H3PO4 med NaOH

08. januar 2012 af detskidegodt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen jeg har brug for hjælp til en kemi opg.

 

Beregn pH for opløsningen (øvelse B) Inden tilsætning af NaOH, ved 6 ml tilsat NaOH. ved 12 ml tilsat NaOH samt i det sidste punkt på titrerkurven. Opskriv beregninger under det relevante reaktionsskema og sammenlign med titrerkurven.

 

i starten er der 25 ml 0.03 mol H3PO4 og NaOH er 0.1 Mol

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

teoretisk:

   H3PO4 er en middelstærk syre, hvoraf du beregner pH før tilsætning af NaOH

                                    

   Vo = 7 mL NaOH

                                                 H3PO4   +   OH-   --->   H2PO4-   +   H2O

 

   Du har
                                                            pH(V) = pKs1 + log(V / (Vo-V))

                                                            pH(V) = 2,2 + log(V / ((7 mL) - V))

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. januar 2012 af mathon

rettelse

teoretisk:

   H3PO4 er en middelstærk syre, hvoraf du beregner pH før tilsætning af NaOH

                                    

   Vo = 7,5 mL NaOH

                                                 H3PO4   +   OH-   --->   H2PO4-   +   H2O

 

   Du har
                                                            pH(V) = pKs1 + log(V / (Vo-V))

                                                            pH(V) = 2,2 + log(V / ((7,5 mL) - V))

............

detaljer
               H3PO4 : NaOH = 1 : 1

               Vs·cs = Vo·cb

               Vo = (cs/cb)·Vs = (0,03/0,1)·(25 mL) = 0,3·(25 mL) = 7,5 mL


 


Svar #3
10. januar 2012 af detskidegodt (Slettet)

okay mange tak :)

 


Skriv et svar til: Beregning af pH i H3PO4 med NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.