Fysik

Opgave om skråt kast

08. januar 2012 af Marta003 (Slettet)

Da det er lang tid siden vi har haft om skråt kast, har jeg endnu en opgave endnu en opgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til. Dette ligger godt nok langt tilbage i mit hovede, og jeg ville derfor sætte pris på hvis I kunne hjælpe mig med at komme i gang :) 

En luftværnskanon vil nedskyde et fjendtligt fly. Kanon affyrer granaten med mundingshastigheden 1000 m/s, idet flyet er lodret over kanonen. Flyet flyver med en konstant fart på 500 m/s i en højde af 4 km over jorden.
 

a) Hvilken vinkel skal kanonløbet danne med jorden for at flyet skal rammes?
 

b) Hvor lang tid har flyet igen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Hvis kanonløbet danner vinklen θ med vandret, vil starthastigheden i lodret retning være

vlodret = v0·sin(θ) ,

hvor v0 er mundingshastigheden.

Hastigheden i vandret retning er konstant

vvandret = v0·cos(θ)

og denne hastighed skal være lig med flyets hastighed vfly , dvs

v0·cos(θ) = vfly

b) Med θ bestemt, beregnes så, hvor lang tid det tager for granaten at opnå flyets højde.


Skriv et svar til: Opgave om skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.