Matematik

Afgrænset areal

08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Vi har to funktioner g(x)=4(1-e^x) og h(x)=e^x-1 og de skærer hinanden i to punkter (0,0) og (1.39,3). De afgrænser en punktmængde M, som har et areal. Jeg skal så bestemme arealet af M. Hvordan gør man det evt. med TI-nspire?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af peter lind

Udregn ∫h(x)-g(x)dx med de angivne grænser.


Svar #2
08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

er det så ∫01.39ex-1-4(1-ex) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af peter lind

ja


Svar #4
08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvordan ved du at det er ∫h(x)-g(x)dx og ikke ∫g(x)-h(x)dx altså omvendt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2012 af peter lind

Det kan jeg se af funktionsudtrrykket. h(x) er monoton volsende og g(x) er monoton aftagende. Endvidere er g(0) = h(0) så h(x)>g(x)  for x > 0


Svar #6
08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

1. Så arealet bliver -0.93 man skal så bare gør den positiv, ikke?

2. Så man må i princippet godt skrive ∫g(x)-h(x)dx i stedet for ∫h(x)-g(x)dx, ikke? 

3. Sådan en integral kan ikke beregnes med hånden, ikke? 


Svar #7
08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Der står i næste opgave at jeg skal gøre rede for at g er voksende så hvordan kan det være at du siger den er aftagende? Nu er jeg forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se på fortegnet for g'(x) . Det vil fremgå, at g(x) er monotont aftagende, ikke voksende, hvis funktionerne ellers er defineret som i #0.


Svar #9
08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har lavet en fejl. Det er g(x)=4(1-e-x) er det så ikke mere logisk nu at den er voksende?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo.


Skriv et svar til: Afgrænset areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.