Fysik

Elektrisk energi og kul afbrændning.

09. januar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :-).

3. Et mellemstort kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50%


A. Hvor meget elektrisk energi leverer værket på et år?

B. Hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/Kg afbrænder værket på et år?

 

.... På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

   A.
            Eårlig = P·t = (1 GW) · (365,25 døgn) · (24 h/døgn) = 3,156·1016 J = 3,156·1010 MJ = 8766 GWh

   B.
            mkul = 2·(3,156·1010 MJ) / (27,2 MJ/kg) = 2,321·109 kg = 2,321 mio. ton


Svar #2
09. januar 2012 af Justme92 (Slettet)

Taaak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2013 af capper10 (Slettet)

Dav jeg er en elev


Skriv et svar til: Elektrisk energi og kul afbrændning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.