Kemi

udregning af molekylært areal

09. januar 2012 af stskru (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa jeg har lidt problemer med denne opgave håber nogen kan hjælpe

Den kritiske pakningsparamter (P= v/a·l) for lipid molekylet i Figur 2 ovenfor er lig med 1. Når længden af lipid molekylet er 1,2 nm og voluminet er 840 Å3 hvad er da det molekylære areal og typen af lipid aggregat som dette lipid danner?

hvis det er til nogen hjælp er molekylet i figur 2  = 1,2-didodecanoyl-sn-glycero-3-phosphocholine og 1,2-dilauroyl-sn-glycero-3-phosphatidic acid

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af exutu (Slettet)

skal v og a ikke være V og A altså volumen og areal? Og husk at sætte en parantes rundt om (A*l) for ellers går det galt når du regner.

Du har en ligning med en ubekendt og så er det bare at regne:

1=830Å^3//x*1,2nm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af exutu (Slettet)

I forhold til pakningstypen skal du bruge at pakningsparametren er 1 og så har du formentlig en tabel el. lign i din bog hvor der står hvad type pakning det er.


Svar #3
09. januar 2012 af stskru (Slettet)

Øh tak for hjælpen...  men der er vel noget omregnings et eller andet for Å^3 er vel ikke det samme som nm... og det kan jeg ikke lige helt gennemskue.... eller jeg er måske galt på den...


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af exutu (Slettet)

nm=10-9 m

Å=10-10m, så det nemmeste er nok at omregne 1,2 nm til Å


Svar #5
09. januar 2012 af stskru (Slettet)

hmm... tak skal du have, tror den er der nu... super dejligt at du gider hjælpe...


Skriv et svar til: udregning af molekylært areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.