Kemi

hjælp beregn ΔH for reaktion

10. januar 2012 af loki495 (Slettet)

beregn ΔH for reaktion

 

 ΔH = nr * ΔH?

-----

Beregning af ΔH?:

ΔH? = ΣH?(produkter) - ΣH?(reaktanter)

 

ΔH? =  -1675,7 kJ/mol - ( -824,2 ) kJ/mol  = -851,5 kJ/mol
     
     
Da ΔH? er negativ er reaktionen exoterm

-----
 

Reaktionsmængde beregning af reaktanterne:
    
  
nr = n/ koefficienterne  
    
 
nr(Al) =0,926544 mol / 2 = 0,463272 mol  

 
nr(Fe2O3) = 0,347974 mol / 1= 0,347974 mol

-----

Beregner jeg ΔH for hvert stof eller skal jeg plusse de mol for at får et samlet nr ?


Skriv et svar til: hjælp beregn ΔH for reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.