Fysik
boyle-mariottes lov
14. juni 2005 af
bing (Slettet)
Hvad der bestemte hældningen for den reciprokke funktion af trykket som en funktion af volumen?
Svar #1
15. juni 2005 af LanioX (Slettet)
Boyle-Mariottes lov er et særtilfælde af idealgasligningen der
pV = nRT
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med "reciprokke funktion", men hvis du vil have p som funktion af 1/V, så bliver det
p = nRT*(1/V)
så hældningen bliver nRT, hvor n er stofmængden, R er idealgaskonstanten og T er temperaturen i kelvin (absolut temperatur).
pV = nRT
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med "reciprokke funktion", men hvis du vil have p som funktion af 1/V, så bliver det
p = nRT*(1/V)
så hældningen bliver nRT, hvor n er stofmængden, R er idealgaskonstanten og T er temperaturen i kelvin (absolut temperatur).
Svar #2
15. juni 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#1: Og Idealgasloven er et specialtilfælde af van der Waals lov, der opfylder ligningen
(P+a(n/V)^2)(V/n-b) = RT,
hvor a og b er positive konstanter, der siger noget om intermolekylære kræfter henholdsvis voluminet af molekylerne.
Man bemærker, at for a = b = 0, fås Idealgasligningen.
(P+a(n/V)^2)(V/n-b) = RT,
hvor a og b er positive konstanter, der siger noget om intermolekylære kræfter henholdsvis voluminet af molekylerne.
Man bemærker, at for a = b = 0, fås Idealgasligningen.
Svar #3
16. juni 2005 af bing (Slettet)
yes den reciprokke funktion, er jo 1/V..
så tak for svaret, kunne man vel egentligt have sagt sig selv eftersom det er de eneste variabler man ikke må ændre på..
så tak for svaret, kunne man vel egentligt have sagt sig selv eftersom det er de eneste variabler man ikke må ændre på..
Skriv et svar til: boyle-mariottes lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
