Matematik

Hvordan man beregner arealet af en figur?

11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan er det nu man bergener arealet af en alm figur?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af scientist

Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En almindelig figur? Hvad er det? Drejer det sig om plane figurer, eller arealer af krumme overflader?

Arealet af en polygon beregnes ved at opdele den i trekanter.

En cirkel har sit helt eget udtryk , ligesom en ellipse har sit eget udtryk for arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Det kommer helt an på selve figuren.


Svar #4
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

En kvadrat, Trekant?


Svar #5
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Det er kvadrater og trekanter`?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. januar 2012 af scientist

Kvadrat: l^2

trekant: ½*g*h


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har da sikkert lært formlerne for beregning af arealet af et kvadrat udtrykt ved længden s af kvadratets side:

      Akvad = s2

og formlen for beregning af arealet af en trekant:

      Atrek = (1/2)·h·g

hvor h er højden, og g er den tilhørende grundlinie.


Svar #8
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan skrive jeg 1/2 på lommeregnern


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. januar 2012 af scientist

1/2 = 0,5

Du kan evt. skrive som brøk


Svar #10
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Så jeg skal skrive 0,5 x Højden og bredden


Svar #11
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvad hvis jeg skal gør med en cirkel, gør jeg det samme, som kvadraten?


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Så bruger man formlen for arealet af en cirkel

Acirk = π·r2

Alle disse formler kan du uden tvivl finde i din bog, hvis du åbner den.


Svar #13
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Hvordan man beregner arealet af en figur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.