Matematik

bestem kassens rumfang ud fra overfladearealet

14. januar 2012 af Maria1754 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder 

En kasse uden låg er givet ved højden er dobbelt så høj som den er dyb og 80cm længere end den er dyb.
Opskriv arealet af overfladen af kassen som funktion af dybden(x).
Overfladearealet af en kasse 20000cm^2. Bestem volumen af denne kasse.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af volcom1

Du skal først se hvad du får oplyst

d = dybden

h = højden = 2*d

l= længden = 80+d

Da kassen ikke har låg har du 5 overflader, hvis du vil regne med at der er låg har du 6 overflader.

Jeg har opstillet med 6 overflader

du har 3 forskellige sider som hver optræder to gange.

bunden = d*l

siden er h*d

siden = d*h

dem er der to af så du har overfladet givet ved

2d*l+2h*l+2d*h = overflade areal

DU skal nu indsætte de definationer vi lavede i starten så har du funktionen


Svar #2
14. januar 2012 af Maria1754 (Slettet)

100000000 tak :) hvad med den med de 20000 i overfladeareal og så skal man finde volumen? :) du er virkelig god til at forklare det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2012 af volcom1

med de 20000 skal du indsætte det i den formel du opskriver og bestemme dybden, dermed kan du anvende dette til at bestemme volumen som jo er l*d*h


Svar #4
14. januar 2012 af Maria1754 (Slettet)

1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem kassens rumfang ud fra overfladearealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.