Matematik

hjæælp!! linære funktioner!

14. januar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg er i gang med en matematik aflevering, og er nået til en punkt hvor jeg ikke ved hvad skal.

opgaven lyder således:

der gælder om to størrelser s og p har en linær sammenhæng. Stigningstallet er 1.5 og der gælder grafen gå gennem punktet (s1, og p1) = (0.5)

 kan i hjælpe mig med at finde 3 punkter grafen går igennem og agumenter for hvorfor  de netop ligger på grafen.

 

Håber på hjælp.

God weekend til alle jer derude! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af nielsenHTX

en lineær funktion er på formen

f(x)=ax+b

hvor a er stigningstallet og b er skæringen med y-aksen.

f(x)=1,5x+5

vælg tre x-værdier fx.

f(1)=?

f(2)=?

f(3)=?

de ligger på linjen da de opfylder f(x).

 


Svar #2
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

hvad for nogle x værdier kan/skal jeg vælge er ik med? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af nielsenHTX

#2

"

....
vælg tre x-værdier fx.

f(1)=?

f(2)=?

f(3)=?


de ligger på linjen da de opfylder f(x)."

x=1,2 og 3

 


Svar #4
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

hvorfor har du så sattet "=" tegn efter?

altså her:

f(1)=?

f(2)=?

f(3)=?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2012 af nielsenHTX

# 4

betyder bare at du selv skal regne ud hvad den er.

f(1)=1,5*1+5=6,5=13/2            altså ligger punktet  (1,13/2) på f(x)

osv.

du skal jo finde nogle punkter.


Svar #6
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

hvor får du =13/2   fra? eller hvad gør du for at få det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2012 af nielsenHTX

#6

forlænger bare med "1"

6,5*2/2=13/2

var fordi punktet (1,(6,5)) kan nemt misforstås


Svar #8
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

spørge måske dumt igen, men hvorfor gange med 2.2 ? og skal jeg gange med 2.2 ved de to andre punkter også?


Svar #9
16. januar 2012 af baaby (Slettet)

???


Skriv et svar til: hjæælp!! linære funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.