Kemi

Beregn pH i mælkesyreopløsningen før tilsætning af natriumhydroxid.

15. januar 2012 af Julekager (Slettet)

Hej alle


Jeg har fået stille følgende opgave: Beregn pH i mælkesyreopløsningen før tilsætning af natriumhydroxid.

Men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gå til den og hvilken formel jeg skal bruge,

 

Er der en der kender en jeg kan bruge?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Vensa (Slettet)

Har du en koncentration af den mælkesyre? Hvis du har, kan du beregne pH på følgende måde:

Mælkesyre er en svag syre med pKa=3,86.

Du har reaktionen (hvis vi kalder mælkesyre for HM)

HM --> H+ + M-

Koncentrationerne ved ligevægt er givet ved:

[HM]=c-x hvor c er den oprindelige koncentration.

[H+]=[M-]=x

Ligevægtskonstanten Ka=10-pKa er

Ka=x/(c-x)

Sæt Ka og c ind og beregn x. Så kan du finde pH ved

pH=-log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2012 af mathon

hvorfor
                 pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

                 pH = (1/2)·(3,86 - log(cs))


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af LolLars (Slettet)

Syren er middelstærk :) (middelstræk: pKs: 1-4)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2015 af mathon

OK

                           pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{{K_{s}}^{2}+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2} \right )

                           pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c_s}}{2} \right )


Skriv et svar til: Beregn pH i mælkesyreopløsningen før tilsætning af natriumhydroxid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.