Matematik

Find dm(h) for en sammensat funktion

16. januar 2012 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har denne sammesatte  funktion: ex+2


Jeg ved at den indre funktion hedder y = g(x) = x+2
Og jeg ved at den ydre funktion hedder f(y) = ey

 Hvordan angiver jeg dm(h) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af mathon

                                    Dm(h) = R


Svar #2
16. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#1 

Er der ikke en formel eller noget, så man kan regne det ud, eller er det bare noget man "aflæser" ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af mathon

                      ...hverken den indre eller den ydre funktion har restriktioner...


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er noget man aflæser, hvis man laver en lille skitse med mængdeforholdene for den sammensatte funktion.


Svar #5
16. januar 2012 af siid002 (Slettet)

Hvad så med disse funktioner.. Er der en af dem der ikke er dm(h) = R, eller gæder dette for alle sammen ?

h(x) = (x-3)5
h(x) = ln(-x2 + 4x)
h(x) = √(x-2)
h(x) = (x3-27)-1
 

Gætter på at alle disse også er dm(h) = R


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Undersøg for hver af funktionerne, for hvilke x-værdier funktionen kan beregnes. Argumenter til logaritmer skal være positive, argumenter til kvadratrødder skal være ikke-negative, man skal undgå at dividere med 0, osv.


Svar #7
16. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#6

h(x) = (x-3)5                dm(h) = R
h(x) = ln(-x2 + 4x)      dm(h) = x>0
h(x) = √(x-2)               dm(h) = x≥0
h(x) = (x3-27)-1         dm(h) = x ≠ 0

Hvad med dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kun den første er korrekt.

b) Det drejer sig om at undersøge, hvornår argumentet til logaritmen er positivt, dvs. der skal gælde  -x2 + 4x > 0 . Løs denne ulighed for at finde dm(h).

Tilsvarende fremgangsmåde for c) og d) .


Svar #9
16. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#8

Er dm(h) for ln(-x2 + 4x) = 0<x<4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Svar #11
16. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#10

Dejligt! Men er h(x) = (x3-27)-1  m(h) = x ≠ 0   så ikke også rigtig ?


Skriv et svar til: Find dm(h) for en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.