Kemi

Bestem stofmængde

16. januar 2012 af Leneu (Slettet)

En prøve på 18,5 mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,26 mL 0,155 M NaOH, hvorved ækvivalenspunktet opnåes:

Opskriv reaktionsskemaet for titreringsreaktionen mellem mælkesyre og hydroxid-ioner, OH-.

CH3CH(OH)COOH (aq)+OH-(aq) ? CH3CH(OH)COO-(aq)+H2O(aq) 

Hvad er stofmængden af den tilsatte mængde hydroxid-ion?

Hvad er stofmængden af mælkesyre i prøven?

Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af mælkesyren i prøven?

 

Jeg sidder med den her opgave, som jeg ikke rigtig forstår. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen c=n/V, men jeg er ikke sikker. Det ville virkelig være super hvis der er en der kan hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af mathon

men på formen
                              n = V·c

   "Hvad er stofmængden af den tilsatte mængde hydroxid-ion?"

                              nb = V·c = (0,01726 L) · (0,155 mol/L) = 0,002675 mol
 

   "Hvad er stofmængden af mælkesyre i prøven?"

                              ns = nb = 0,002675 mol              da reaktionens stofmængdeforhold
                                                                                  RCOOH : NaOH = 1 : 1
 

   "Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af mælkesyren i prøven?"

                              ns = Vs·cs = 0,002675 mol

                              cs = (0,002675 mol) / Vs = (0,002675 mol) / (0,0185 L) ≈ 0,145 M

                                                                       


Skriv et svar til: Bestem stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.