Matematik

Beregning af sviningstid og TI89, hjælp :(

17. januar 2012 af hugo89 (Slettet)

Okay, jeg har følgende spørgsmål og mål+tal.
Ved et penduls svingningstid forstås den tid, der går mellem pen-
dulets yderstilling til højre eller venstre og næste yderstilling i
samme side.
For svingningstiden T, målt i sekunder, gælder formlen:

T = 2*PI Kvadratrod (L/g)

Nu er det så jeg ikke er sikker på hvordan man taster det her ind på TI89... altså det er ligesom 2*PI og kvadratroden hænger sammen og så under kvadratroden står der (L/g)  altså en brøk.

Beregn svingningstiden T når pendulet er 75 cm langt:

g er = 9,81 m/s^2  - altså tyngdeaccelerationen

L er pendulets længde i Meter.


 

Så tastede jeg det her ind på lommeregneren:
(0.75/(9,81))^(1/(2*pi))

hvilket gav mig dette resultat = 0.664181 sekunder. Som jeg ikke tror er rigtigt da det virker som meget lidt.

 

Håber i forstår hvad jeg mener og kan hjælpe mig, bliver virkeligt glad ....

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af mathon

du skal overholde enhederne

    T = 2π√(L/g) = 2π·√((0,75 m )/(9,81 m/s2)) = 2π·√(0,076453 s2) = 2π·(0,276501 s) ≈ 1,74 s


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har udregnet den (2π)'te rod af (L/g) , men 2π er en simpel faktor foran kvadratroden, ikke en radix for rodtegnet:

T = 2π·√(L/g) = 2π·(L/g)1/2


Svar #3
18. januar 2012 af hugo89 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det var det der med den n'te rod som jeg havde tastet forkert ind på lommeregneren, nu fattede jeg det :)


Skriv et svar til: Beregning af sviningstid og TI89, hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.