Matematik

Hjælp med matematik

17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hej folkens, er der nogle, som kunne hjælpe mig med mine lektier?

Det er en karakter mat-. Jeg har lavet en del af den (: Men mangler bare lige nogle.

Opgaven/Opgaverne lyder sådan her:

500 g= kg

335g= kg

0,9g=kg

1/6 af 420

1/8 af 112

3/4 af 125

 

Hvordan er det nu man regner en rumfang kasse af en rektangel: 4 cm høj, 6 cm bred, 2 cm høj.

Og Overfladearealet af en kasse?

Også er der den her: 9,5 % af 100

24,1% af 2500

32,4% af 960

 

Håber meget gerne i vil hjælpe mig (:

 


Brugbart svar (7)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du allerede glemt, hvordan man beregner rumfanget af en kasse?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1132866

Du har da sikkert lært, hvor mange g, der er i 1 kg ?

Husk, at 1% betyder 1/100 .

(Videregående??)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af den første mohikaner

Nogle hints her.

kg = kilogram = 1000 gram

Kilo betyder 1000, dvs del med 1000 når du går fra g til kg.

 

Brøker ganget med heltal:

gang heltallet med tælleren (det over brøkstregen), og del resultatet med nævneren (det under brøkstregen).

Brøkstregen er den vandrette streg i en brøk.

 

Rumfang:

Ved en kasse ganges de 3 sidelængder, Da disse alle har dimensionen cm, er dimensionen af resultatet cm*cm*cm = cm3

Dvs efter det tal du får som resultat skrives behævnelsen cm3

Overfladearealet er de summen af de seks kvadrater der udgør siderne på kassen.

4 cm*6 +4 cm*6cm + 4 cm*2 cm + 4 cm*2 cm + 6 cm*2 cm + 6 cm*2 cm.

Da de to modsatte sider vil være lige store kan det også skrives:

2 * (4 cm*6cm) + 2*(4 cm*2 cm) + 2*(6 cm*2 cm) = resultatet med benævnelsen cm2

 

Procent:

procent betyder "per hundrede" eller "hundrededele".

Dvs gang procenten med tallet du vil tage procenten af og del med 100.

feks:

24,1% * 2500/100 = 602,5

 


Svar #3
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Tusind tak!


Svar #4
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Kan jeg evt give et ekstra spørgsmål ? Hvordan regner jeg gennemsnittet af 3 6,5 21 9,5 ?

Og 10 primtal!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gennemsnittet af et antal tal er summen af tallene divideret med antallet af tal.

Hvad skal du med 10 primtal?


Svar #6
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Skal det divideres med 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Start med at optælle, hvor mange tal, du har. I din liste i #4 så det ud til, at der var 4 tal.


Svar #8
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Tak tak, nu har jeg skrevet hele noterne ned!

Der stod kun på spørgsm. skriv de første 10 primtal.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, så finder du de første 10 primtal. Ved du, hvad et primtal er?


Svar #10
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Nej, da jeg ikke kan finde min bog, hvor alle resultater om brøk,kg,g,primtal mm. Kan jeg ikke huske det hele dsv.

Men ville blive glad hvis du kunne hjælpe (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det var måske en god ide, hvis du gav dig til at lede efter din bog? Kommer opgaverne ikke fra din bog?

Et primtal er et helt tal, der kun er deleligt med 1 og med tallet selv.


Svar #12
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg har forsøgt mange gange og prøve og lede efter den, men uden håb kan jeg ikke finde den, da det er knap nok 1 halv år siden nu jeg ikke kan finde den!.

Men har tænkt mig at købe mig et nyt.


Svar #13
17. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Nej, ikke pt. den jeg har nu. Den anden, som jeg havde var en eksame bog hvor der var forklaring på rumfang af en trekant, brøkdele og mm.


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

"Rumfang af en trekant"? Det må være en avanceret bog?


Skriv et svar til: Hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.