Matematik

Er min løsning korrekt?

19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Hvad er det dog, jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare, hvorledes din løsning hænger sammen med den angivne differentialligning.

I øvrigt blander du x og t sammen i en pærevælling, så det er umuligt at afgøre, hvad der foregår.

Som jeg skrev i et andet indlæg, mangler du forståelse for, hvordan man ganger en flerleddet størrelse med et tal. Hver gang ignorerer du at gange konstanten C inde i parentesen med faktoren uden for parentesen.


Svar #2
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg har rettet nu ifm. t

Jeg substituerer med ln(t-1)

se fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo den samme fil, eller i hvert fald stort set det samme indhold. Hvad har din substitution med differentialligningen at gøre???


Svar #4
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg forstår ikke hvar du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du betragter differentialligningen

dy/dx -tan(y)·y = sin(x)

og begynder med en substitution u = ln(x-1), og der blandes rundt med x og t i skønneste forvirring.


Svar #6
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

ok. er min fremgangsmåde så rigtig? jeg ved at jeg lige skal rette det med x og t til?

og nu har jeg regnet ind i parentes og jeg får stadigvæk det samme svar?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg spørger igen: Hvad har dine udregninger med den pågældende differentialligning at gøre?

Dine udregninger hører vel til differentialligningen fra din anden tråd?

Hvis du stadig får samme svar, bør du genlæse det sidste afsnit i #1.


Svar #8
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

okay, hvad fanden har jeg gang i. undskyld undskyld.... prøver igen og så må jeg lade være med at panikke!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det var måske bedre at fortsætte i den originale tråd for at bringe forvirringen under kontrol.


Svar #10
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Se fil

Vedhæftet fil:heeeee.docx

Svar #11
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg har lavet koks i det, troede ikke jeg havde oprettet en tråd med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du har da ellers tærsket langhalm i den opgave i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1136838

Og, nej, det er ikke korrekt, hvad du laver i den fil. I 4. lignings-linie sker der mystiske ting. Og genlæs nu sidste afsnit i #1.


Svar #13
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvordan skal den rigtige løsning se ud, jeg vil gerne se et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den har jeg jo givet dig i den anden tråd, indlæg #16:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1136838#1136895


Svar #15
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvilken linje mener du?


Svar #16
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg forstår ikke din metode?


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

I næstsidste linie i den anden tråd i #16 står den fuldstændige løsning

y = ( t + c - 3·ln(t+2) ) / (t - 1)

og det er udledt i samme svar.

 

#16

Spørger du, om du ikke forstår min metode? Hvis du ikke forstår den fremgangsmåde, kan du jo benytte den færdige løsningsformel for den lineære differentialligning af 1. orden.


Svar #18
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

det er jo også det jeg har gjort i det dokument jeg har vedhæftet her


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse differentialligningen

y' + (1/(t-1)) · y = 1/(t+2)

Det kan gøres ved at benytte løsningsformlen for differentialligningen

y' + p(t)·y = q(t)

Her er p(t) = 1/(t-1) og q(t) = 1/(t+2) , og dermed P(t) = ∫ (1/(t-1)) dt = ln(t-1) , så

y(t) = e-ln(t-1) · (∫ eln(t-1) /(t+2) dt + c)

      = (1/(t-1)) · (∫ (t-1)/(t+2) dt + c)

      = (1/(t-1)) · (∫ (t+2 -3)/(t+2) dt + c)

      = (1/(t-1)) ·(∫ dt - 3·∫(1/(t+2) dt + c)

      = (1/(t-1)) · (t + c -3·ln(t+2))

      = (t + c -3·ln(t+2)) / (t-1)


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Genlæs #12.


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.