Matematik

Radius

20. januar 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

c) Bestem en ligning for den cirkel, som har centrum i P og radius r = PQ

Vi har allerede centrum P(-7,-7) og et punkt Q(3,3) på cirkelperiferien, som indsættes i ligningen for at finde frem til radius:

Finder jeg så ikke rigtigt radius ved (3 - (-7))2 + (3 - (-7))2 = 14,1421

Det som så undre mig er at jeg for at finde radius lige så godt kan bruge afstandsformlen via punkterne P og Q, men så får jeg et resultat der hedder 9,7468. Hvad gør jeg galt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2012 af peter lind

Højre side i din udregning bliver 102+102 =200

Din beregning ved afstandsformlen er ikke rigtig; men da du ikke skriver hvad du mere præcist har gjort, kan jeg ikke svare på hvad du har gjort galt.


Svar #2
20. januar 2012 af mathbj (Slettet)

Der har vist været en indtastningsfejl før med afstandformlen, for de giver det samme som cirklens ligning! Tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De 14,1421 er vel radius, da 14,1421 = 10·√2 = √200 .


Svar #4
20. januar 2012 af mathbj (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.