Fysik

Udlede en formel - hjælp?

21. januar 2012 af Anmarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får at vide, at den resulterende kraft på det samlede system kan skrives som 

Fres = (mlod+ M) * a
eller som

Fres= Flod- Fgnid

Jeg skal så sætte de to udtryk lig med hinanden og udlede en formel for Fgnid, 

hvor der kun indgår masser og accelerationer, og det er her filmen knækker.

Nogen som kan hjælpe mig igang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2012 af mathon

den resulterende kraft er summen af alle indgående kræfter

            Fres= Flod + Fgnid

            Fgnid = Fres -  Flod

            Fgnid = mlod·a + M·a - mlod·a = M·a

 

 


Svar #2
21. januar 2012 af Anmarc (Slettet)


Svar #3
21. januar 2012 af Anmarc (Slettet)

Jeg får bare helt specifikt at vide i opgaven at den resulterende kraft kan skrives .

Fres= FlodFgnid

Hvis jeg sætter de to formler lig med hinanden og isolerer Fgnid får jeg

 

Fgnid= -a*M-a*mlod + Flod 

 

Er det helt hen i vejret?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2012 af mathon

Ja OK

det er kun et retningsspørgsmål

den rette vektornotation er

                                             FresFlod + (-Fgnid) = Flod - Fgnid

da gnidningskraften virker modsat den positivt valgte bevægelsesretning

hvilket giver størrelsesligningen

                                             Fres = Flod - Fgnid

da kræfterne virker i
samme linie

                                             Fgnid = Flod - Fres

                                             Fgnid = Flod  -  (mlod+M)·a

                                             Fgnid = mlod·g  - (mlod+M)·a

 

 


 


Skriv et svar til: Udlede en formel - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.