Matematik

beregning af loop.

23. januar 2012 af Trigarr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at jeg skal opstille et udtryk som viser hvordan en rutsjebane vogn taber fart/energi mens den kører rundt i et loop. men er lidt på bar bund, jeg har lavet en stedvektor for retningen... af oplysninger har jeg:

radius på loop

start hastighed i bunden af loop.

kinetisk energi der bruges

potentiel energi der bruges

vægt af rutsjebanevogn.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af peter lind

Hvis du har den kinetiske energi, kan du ud fra den beregne farten. Ekin = ½*m*v2


Svar #2
23. januar 2012 af Trigarr (Slettet)

ved jeg, men den taber jo fart også får den fart igen når den har passeret toppen af loopet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af peter lind

Ifølge #0 har du både den kinetiske energi og den potentielle energi. Ifølge #2 har du ikke den kinetiske energi. Så hvilken oplysninger har du ?


Svar #4
24. januar 2012 af Trigarr (Slettet)

Jeg har den beregnet den kinetiske energi, og jeg har beregnet hvor meget potentiel energi den skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2012 af NejTilSvampe

Kan du ikke bare benytte

Mekanisk energi = potentiel energi + kinetisk energi

Emek = Epot(h) + Ekin(v)   hvor Emek er en konstant du næsten har løst for.

løs så den ligning mht. v  og du får en funktion v(h) der afhænger af positionen h af vognen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:loopet.doc

Skriv et svar til: beregning af loop.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.