Kemi

Kemi hjælp til pH beregning

23. januar 2012 af Pinkladyy (Slettet)

Er der nogle herinde, som ved hvordan man beregner pH i en vandig opløsning af en stærk syre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af kuerten15

Hvis det er en stærk, monoprot syre er det lige til:

pH = -log[H+]

eller mere korrekt:

pH = -log[H+] * yH+  ; hvor y er aktivitetskoefficienten.


Svar #2
23. januar 2012 af Pinkladyy (Slettet)

Kan du give et eksempel til hvis det er en stærk syre og man skal bruge formlen pH = -log(H+)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af mathon

    for alle syrer med pKs < -1,74  
    og den formelle koncentration c
     kan pH beregnes

                                          pH = -log(c)
        

 


Skriv et svar til: Kemi hjælp til pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.