Matematik

ligninger

23. januar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at løse

0,5t^2 +3t =0

 

 y+16= 225/y


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af nielsenHTX

den første har jeg svaret på

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1138931

den anden

y+16= 225/y ⇔

y2+16y=225 ⇔

y2+16y-225=0

brug så løsningen til en 2.gradsligning på den from.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af mathon

        (1/2)t2 +3t = 0

        (1/2)t·(t + 6) = 0

 

        y + 16 = 225/y                y≠0

        y2 + 16y = 225

        y2 + 16y - 225 = 0         y≠0

       


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.