Kemi

tidspunkt

24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

HEJ

hvis man kender reaktionshastigheden, orden og halveringstid kan man så finde til hvilket tidspunkt at hvor 30 % af den oprindelige mængde spaltes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af exutu (Slettet)

Jeg tror virkelig det ville hjælpe dig at samle en bog op !

Du bliver nødt til at fortælle hvilken reaktionsorden det er for at vi kan hjælpe dig men jo det kan man godt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2012 af mathon

hvis der er tale om halveringstid, må reaktionen være af 1. orden

                                    v = -d[A]/dt = k·[A]
med løsningen
                                    [A] = [A]o·e-k·t                      k = ln(2)/T½

                                    0,70·[A]o = [A]o·e-k·t

                                    0,70 = e-k·t

                                    ln(0,70) = -k·t

                                    ln(0,70) = -(ln(2)/T½)·t

                                    t = -ln(0,70)·(T½/ln(2))


 


 


Skriv et svar til: tidspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.