Matematik

Løs ligning med hensyn til:

24. januar 2012 af tomson (Slettet)

Hej med jer.

 

Jeg er i gang med at forsøge at udregne nogen ligninger, kunne i hjælpe mig med denne opgave.

 

a = akselafstand.
m = tandhjul modul,
z_1 = Antal tænder på det ene tandhjul,
z_2 = Antal tænder på det andet tandhjul

a = (m(z_1 +  z_2 )/2


Løse ligningen med hensyn til:
a) = m

b) = z_1 

c) =  z_2

Vedhæftet fil: foto.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af WHiP (Slettet)

a) der står gange mellem m og parantesen, så parantesen kan divideres over på venstresiden, og herefter ganger du med 2 på begge sider.

 

Til b og c:

Du kan omskrive ligningen for a til følgende:

a=1/2*m*z1+1/2*m*z2.

Herefter kan du nemt isolere z1 og z2.


Svar #2
26. januar 2012 af tomson (Slettet)

Hej med jer.
Tak for din/jeres hjælp ifm. løsning af ligning, jeg har gjort som nævnt - tror jeg - men vil i venligst gennemgå udregningen. den er vedhæftede som pdf.
 

Det er nogen år siden jeg har været i skole sidst, så regnekundskaberne er lidt rusten.
mvh
 

tomson

 


Svar #3
27. januar 2012 af tomson (Slettet)

#2


 


Skriv et svar til: Løs ligning med hensyn til:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.