Kemi

PH beregning

25. januar 2012 af Camillafriis (Slettet) - Niveau: B-niveau

PH beregning af f.eks. eddikesyre og vand. det eneste jeg kender er at eddikesyre er en svag syre og har en pKs på 4,76 og vand er en svag syreog har en pKs på 14,00

Hvad er deres PH? 
Meget gerne med forklaring tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af mathon

 

   eddikesyre i vand
                                 pH = (1/2)·(pKs - log(c)) = (1/2)·(4,76 - log(c))

          du skal kende eddikesyrens formelle koncentration c

 

    vand betragtet som syre

                                 pH = (1/2)·(pKs - log(c)) = (1/2)·(15,74 - log(55)) = 6,999 ≈ 7         
 


Skriv et svar til: PH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.