Kemi

Mængdeberegning og pH - Hastig hjælp?

26. januar 2012 af dnopas (Slettet)

Hej Studieportalen

Jeg skal lave nogle opgaver i ovenstående emne som lyder:

1 Glucose har forlmen C6H12O6. Beregn massen m, af 8,53 mol glucose

2. Se på følgende forbrændingsreaktion: 

C7H16(g) + 11O2(g) -> 7CO2(g) + 8H2O(g)

Ved denne forbrænding bruges der 75 g C6H17(g) - beregn massen af den dannede CO2

3. H2(g) + Cl2(g) -> 2HCl(g)

En kemilærer ville lave forsøget med 50 g hydrogen og 500 g chlor

a. Svarer det til ævkvivalente mængder? Svaret skal begrundes

b. Hvor stor masse HCl udvikles ved anvendelse af de nævnte masser?

4. Der skal laves 300 mL 0,25 M KBr (aq)

Hvor stor stofmængde KBr(s) skal der anvendes?

5. Med pipette overføres 40 mL 0,1 M Na2SO4 til en 400 mL målekolbe, og der fyldes op med vand til stregen og omrystes. Hvad er koncentrationen af Na2SO4 i den fortyndede opløsning?

 

pH

1. Vi har en opløsning hvor pH er 3. Beregn [H3O+] og [OH-]

2. Vi har en opløsning hvor pH er 3,4. Beregn [H3O+] og [OH-]

3. Hviken opløsning er mest basisk: 0,006 M NaOH eller 0,005 Ba(OH)2? Svaret skal begrundes.

 

Jeg er virkelig på dybt vand, så håber der er nogle der kan hjælpe mig! :)


Svar #1
26. januar 2012 af dnopas (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe mig bare en lille smule?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2012 af mathon

  1)
                  
Glucose har forlmen C6H12O6. Beregn massen m, af 8,53 mol glucose

                   M = sum({6,12,6}*{12.011,1.0076,15.999}) g/mol = 180.1548 g/mol

                    m = n · M  =  (8,53 mol) · (180,1548 g/mol)  =  1536,720 g


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2012 af exatb

1  Formelmassen ganges med 8,53

2  Find ud af hvor mange mol de 75 gram stof udgør. Dette antal mol ganges med 7 fordi de to stoffer indgår i forholdet en til syv. Så har du antal mol for CO2. Derefter kan du beregne massen af CO2.

3 Find ud af hvor mange mol masserne udgør. Hvis der er dobbelt så mange mol Cl som H2 er mængderne ækvivalente fordi de indgår i formlen en til to


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2012 af mathon

2) Se på følgende forbrændingsreaktion: 

                                             C7H16 (l)   +   11 O2 (g)    --->    7 CO2 (g)   +   8 H2O (g)
    ækvivalentmasser i g:       100,20                                      308,06  
    aktuelle masser i g:             75                                                x

                                       
                                                    x / (308,06 g)  =  75 / 100,20) = 0,748503

                                                    x = 0,748503 · (308,06 g)  =  230,58 g


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2012 af mathon

3)
                 1 mol H2 ækvivalerer 1 mol Cl2
hvorfor
                  2,0158 g H2 ækvivalerer 70,906 g Cl2
dvs
i masseforholdet
                                     H2 : Cl2 = 1 : 35,1751

medens
kemilærerforslaget
er  

                                     H2 : Cl2 = 1 : 10     
                                     

 


Skriv et svar til: Mængdeberegning og pH - Hastig hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.