Matematik

opstille eksponentiel funktion

30. januar 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!
 

Jeg vil lave en graf der indikerer den mængde, af stoffet HTC der er tilbage i kroppen efter et givet antal døgn. Jeg forstiller mig at x-aksen skal angive antal døgn, og y-aksen mængde af HTC i mg.

Jeg ved desuden at HTC har en halveringstid på 4 døgn, og at personen har indtaget 12 mg.

 

Jeg håber i kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, du vil have hjælp til?


Svar #2
30. januar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hov, det glemte jeg vist lige at skrive (:

at opstille en fuktion der beskriver sammenhængen mellem mængden af HTC i kroppen og antal døgn efter indtagelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt oplysningerne i opgaven: startværdi, halveringstid, eksponentiel funktion.

y = b·ax


Svar #4
31. januar 2012 af cecilied34 (Slettet)

y = 12 * 4x ?


Jeg kan ikke lige gennemskue det


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

y = 12 · (1/2)x/4 ,

hvor x er tiden i døgn.


Svar #6
31. januar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Mange tak (:

Men kan du ikke forklare hvordan du satte den op? vil meget gerne vide det (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

y = y0 · (1/2)^(x/x1/2)

hvor y0 er begyndelsesværdien og x1/2 er halveringstiden. Det er sikkert behandlet i din bog; ellers er det en god lille øvelse at udlede det.


Skriv et svar til: opstille eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.