Matematik

Eksponentielt. f(1) = 2 og f(2) =12

31. januar 2012 af nann376b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!
Der er opgivet at en eksponentiel funktion gælder f(1) = 2 , f(2) = 12
Bestem f(7) og f(-2)
Bestem fordoblingdkonstanten for f
Håber nogle kan hjælpe, mvh. Nanna


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Isomorphician

Du kan enten opstille to ligninger med to ubekendte, eller kigge i din formelsamling og se forskrifterne for at finde de to variable a og b i den generelle forskrift for eksponentielle funktioner: f(x) = b*ax

Du kan også se på de to punkter du har fået givet i opgaven, og se at hver gang x vokser med 1, vokser funktionsværdien med en faktor 6.

Fordoblingskonstanten findes ved:

T2 = (ln(2))/(ln(a))


Svar #2
31. januar 2012 af nann376b (Slettet)

Havde også tænkt over det emd a og b, men hvilken af f'erne er a og b, kan ikke helt finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Isomorphician

Hvis du opstiller to ligninger med to ubekendte fås:

(i): b*a1 = 2

(ii): b*a2 = 12

Deles (i) med (ii) fås (venstreside med venstreside, højreside med højreside):

a/a2 = 1/6 <=>

1/a = 1/6 <=>

a = 6

Indsæt nu værdien for a i enten (i) eller (ii) og find værdien for b.


Skriv et svar til: Eksponentielt. f(1) = 2 og f(2) =12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.