Fysik

Enhed

01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man ganger N/m med m2, får man så kJ eller J?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2012 af SuneChr

1 Nm = 1 J

1000 J = 1 kJ


Svar #2
01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet)

Så det er J?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2012 af SuneChr

# 2  Ja.

# 0  Men i hvilken sammenhæng får du N/m og skal gange med m2 ?


Svar #4
01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet)

N/m er enheden for en fjederkonstant, og ganger det med afstanden fra ligevægsstillingen i anden ved brug af formlen

Epot=½*k*x2

hvor k er fjederkonst. og x er afst. fra ligevægtsstillingen


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2012 af SuneChr

# 4 Tak.  


Skriv et svar til: Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.