Dansk

Hvad betyder "bebrejde"? :)

03. februar 2012 af vvv123 (Slettet)

Kom evt. også med nogle eksempler, tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2012 af SuneChr

irettesætte, kritisere, give skylden


Svar #2
03. februar 2012 af vvv123 (Slettet)

Kan du evt. komme med et eks., hvor du bruger ordet "bebrejde"?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2012 af SuneChr

"Du skal ikke bebrejde mig, jeg var ikke tilstede, da det dyre fad røg på gulvet."


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2012 af mathon

    bebrejde = kritisere; påtale noget mangelfuldt, som den bebrejdede burde have mestret bedre.

                         påtale = højrøstet tilkendegive utilfredshed med = give "skideballe" på grund af...


Svar #5
03. februar 2012 af vvv123 (Slettet)

Tak skal I have, nu forstår jeg hvad det betyder :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2012 af Stygotius (Slettet)

"bebrejde" kan kun styre en sætning, ikke et substantiv.

Eksemplet i # 3 er ikke idiomatisk


Skriv et svar til: Hvad betyder "bebrejde"? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.