Kemi

hjælp til en simpel kemiopgave

10. juli 2005 af 666_lucifer (Slettet)
C6H12O6 (pil) 2C2H6O + 2 CO2

Spørgsmålet lyder : Ethanol (sprit) kan fremstilles ved gæring af glucose (druesukker).

Hvor meget ethanol kan fremstilles ud fra 1 kg glucose?

Facit: 511 g

Umiddelbart ser den ret simpel ud, men er helt blank, hvad gør man????

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2005 af Mads123 (Slettet)

n=m/M = 1000g/180g/mol = x

2*x = n(ethanol)

(2*x)*46g/mol=511g

Svar #2
10. juli 2005 af 666_lucifer (Slettet)

tak :)

Svar #3
10. juli 2005 af 666_lucifer (Slettet)

Forresten, der er noget der forvirrer mig en smule.
Når der står 2 foran ethanol, betyder det så ikke at der er 2 mol af dem og der tilsvarende er 1 mol glucose?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2005 af Mads123 (Slettet)

Altså forholdet er 1:2. Du har lige regnet ud at der er 5,55.. mol glukose. Der er så dobbelt så mange mol ethanol.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2005 af IBM (Slettet)

Det betyder, at der dannes 2 mol ethanol, for hvert mol glucose som gæres.

Svar #6
10. juli 2005 af 666_lucifer (Slettet)

ach sooo...forholdet!
Vielen Dank :)

Skriv et svar til: hjælp til en simpel kemiopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.