Matematik

gini-koefficient trapez formel

05. februar 2012 af spørg mig (Slettet)

hej alle sammen, jeg er i gang med en sro, og jeg skal så beregne gini-koefficienten uden en forskrift, jeg har søgt lidt på nettet og kom frem til at jeg skal benytte mig af denne formel:

Gt=1-∑(k=1)n(xk-xk-1)(yk-yk-1)

k=1 står under Σ og n står over ∑

hvor efter jeg skal sætte det fundene tal ind i formlen: 1-2b

men hvordan er det helt præcist jeg skal gøre? for nu har jeg prøvet mig lidt frem og kom frem til resultatet 1, og det er jo helt galt, jeg skulle gerne komme frem til 0,31484

 

mine dataer er :

x             y

0            0

0,1         0,0039    

0,2        0,004

0,3         0,0946

0,4       0,16

0,5         0,2418

0,6         0,3392

0,7        0,4520

0,8         0,5817

0,9         0,7347

1            1

 

håber at der er nogen der lige hurtig kan forklare mig det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Den formel du skriver for Gt kan ikke være rigtig. Den giver 1-n uafhængig af x og y


Svar #2
05. februar 2012 af spørg mig (Slettet)

hmmm du har ret, har skrevet forkert det skal være Gt=1-∑(k=1)n(xk-xk-1)(yk+yk+1)


Svar #3
05. februar 2012 af spørg mig (Slettet)

men hvordan skal jeg så sætte tallene ind? skal det så være Gt=1-(0,01-0-1)(0,0039+0+1) .. osv med de andre x og y-værdier

 

eller skal det være : Gt=1-(0,01-0)(0,0039+0)....osv  ? :)


Svar #4
05. februar 2012 af spørg mig (Slettet)

eller er formlen stadig forkert? og jeg er stadig helt galt på den?


Skriv et svar til: gini-koefficient trapez formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.