Matematik

hastighed af raket

05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

A model rocket is launched straight upward. Its altitude y as a function of time is given by y=bt - ct2, where b=82m/s,

c =4.9 m/s2, t is the time in seconds, and y is in meters. (a) Use differentiation to find a general expression for the rocket’s veloc- ity as a function of time. (b) When is the velocity zero?

søger en god ide så jeg kan komme i gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt v = dy/dt

b) Løs ligningen v(t) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af peter lind

Find y'(t) og løs lignngen y'(t) = 0


Svar #3
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

dy/dt = b-2ct 

hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Løs så ligningen v(t) = 0 , dvs b -2ct = 0 .


Svar #5
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

nå okay, så svaret til a-delen er faktisk

v = b-2ct

 


Svar #6
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg får t = 8.5 s i b-delen. 

vil det sige at raketten har hastigheden 0 m/s ved når den har kørt 8.5 s? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er jo det tidspunkt, man finder ved at løse ligningen v(t) = 0. Hvilken hastighed har raketten så efter det tidspunkt?


Svar #8
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg gætter på så falder ned.

og den vil vel falde med samme hastighed og acceleration. blot negativt, da den falder ned. 

ændringen i positionen vil være 0. 


Skriv et svar til: hastighed af raket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.