Matematik

Potens eller 2. grads?

06. februar 2012 af Hejdy1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er denne funktion f(x)=(1/3)*b*x2 en potens eller 2. gradspolynomie?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er både en potensfunktion og et 2.-gradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2012 af mathon

 

                Er spørgmålet relateret til TI-89 ?


Svar #3
06. februar 2012 af Hejdy1 (Slettet)

Hvordan kan man egentligt forklarer det? Jeg kan se at det en 2.gradspolynomium, da funktionen er opløftet i 2., men jeg har det svære at forstå, hvordan man kan se at det er en potens.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af mathon

               f(x) = b·xa         med a = 2

......

   i øvrigt
                                xa         det heler hedder potens
                                             x kaldes roden

                                             a kaldes (potens)eksponenten
                                                                                                             har du sprunget folkeskolen over?


Svar #5
06. februar 2012 af Hejdy1 (Slettet)

#2 Det er mere når jeg skal indtegne det i CAS,

da funktionen ligner en 2. gradspolynomium.

Men problemet er at det både kan være en potens og 2. grads...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2012 af mathon

   på TI-89
                     under regressionsberegning
skelnes
der 
               mellem
                                   QuadReg
               og
                                   PowerReg
 


Skriv et svar til: Potens eller 2. grads?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.