Matematik

Brøker hurtigt hjælp! pls

06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

(-1)/12+1/2=?? hvad giver  det?

Har prøvet, men kan ikke finde ud af det, så pls hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1/2 = 6/12 . Derfra trækkes 1/12 . Hvad er der så tilbage?


Svar #2
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

det er -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er det ikke. Hvis du har 6 af en slags, og trækker 1 af den samme slags fra, hvor mange af den slags har du så tilbage? Det her er børnehaveregning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af PeterValberg

Hvad, der er simpelt for nogen, er det ikke nødvendigvis for andre...

#0

Du skal finde en fællesnævner (lave brøkerne til "samme slags")

-1/12 + 1/2 =        (fællesnævneren skal være et helt tal, som BEGGE nævnere "går op i", altså 12)
-1/12 + 6/12 =      (1/2 forlænges med 6 i tæller og nævner for at få fællesnævneren 12)
(-1 + 6)/12 =        (der "trækkes" på fælles brøkstreg)
5/12                      (hvilket er facit, da brøken ikke kan reduceres yderligere)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#4

Mange tusind tak


2/3·4/4-3/4·3/3
=8/12-9/12
=(-1)/12=
(-1)/12+1/2=

-1/12+1/2=

-1/12+6/12=

(-1+6)/12

5/12

kan det passe :)

Og mange gange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo ikke korrekt, at

-1/12 = -1/12 + 1/2     (3. til 4. linie). Hvor kommer den 1/2 fra lige pludselig?


Svar #7
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Hvad er så korrekt????


Skriv et svar til: Brøker hurtigt hjælp! pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.