Matematik

hjælp med simpel mat?

08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

hej jeg har en lille opgave, som jeg gerne vil have hjælp til.

der er givet en koordinatsystem, hvor der er tegnet en graf over en funktion f(x). 

spørgsmålet lyder at jeg skal løse ligningen for 

f ' (x) = 0 

og 

f ' (x) = 1

jeg forsøger at lave en skitse af grafen og vedhæfte. men hvordan løses denne opgave type? 

 


Svar #1
08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

her er skitse... 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn en vandret tangent og en tangent med hældningskoefficient 1, og aflæs x-koordinaterne for røringspunkterne.


Svar #3
08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

tangent med hældningskoefficient 1 hvor?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Hvis man grafisk skal løse ligningen f'(x) = 1 , skal man finde det sted (eller de steder) på grafen, hvor tangenten har en hældningskoefficient lig med 1. Det lader ikke til at være tilfældet med denne graf.


Svar #5
08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

nej men det skitse jeg har lavet er også meget upræcis. 

så for f '(x) = 1, skal jeg finde en tagnet med hældningne 1 i grafen. 

og for f '(x) = 0, en vandret tangent? det eneste den kan være er i grafens minimum, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det fremgår vel af forklaringerne i #2 og #4.

Generelt er f'(x) hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) .


Svar #7
08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

okay, men når jeg tegner tangenten, er det så løsningen? 

hvad er det jeg skal aflæse? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Genlæs sidste sætning i #2.


Svar #9
08. februar 2012 af kla08 (Slettet)

aha okay. 

tak for det. 


Skriv et svar til: hjælp med simpel mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.