Matematik

resonansfrekvens, formel

10. februar 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen (:

 

Jeg sidder med en opgave, hvori jeg skal finde frem til resonansfrekvens. Er der nogen, der kan en formel, jeg kan bruge?

 

Mvh

Cecilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

 

        ...resonans i/på hvad?

 

 


Svar #2
10. februar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Ved strenginstrumenter, bølger (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

   når afstanden mellem to knudepunkter er L

   har du
                       λg(rund) = 2L    

                       fresonans = vluftg = (340 m/s) / (2L)         ( ved 20ºC )                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#3

 

Kan du svare på, om nedenstående også er korrekt ifht. at bestemme resonansfrekvenser - jeg sidder nemlig også med samme opgave?

 

                 fresonans  = n ·  λ/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

.. hvoraf "n" er antallet af buger


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Eller vent.., formlen jeg har posted beskriver længden af bølgen. nvm.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2012 af mathon

    når der med samme frekvens udsendes lyd fra to adskilte frekvensgeneratorer i A og B,
    vil der opstå resonans i punkter P i rummet, hvor lydudbredelsesafstanden
    er et ulige antal halve bølgelængder

                                      | |AP| - |BP| | = (2n+1)·(λ/2)

                                    

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2012 af mathon

             ...vil der opstå resonans i punkter P i rummet, ...    

--->

            ...vil der opstå destruktiv resonans i punkter P i rummet...


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2022 af jasminYK

hey læste noget af det og jeg sidder selv med en opgave hvor jeg skal skrive hvad en model på resonansfrekvenser på en streng består af, men jeg forstår ikke hvad f_n står for i ligningen, er det bare en forkortelse for frekvens eller?

v.h Jasmin


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2022 af jasminYK

#9

hey læste noget af det og jeg sidder selv med en opgave hvor jeg skal skrive hvad en model på resonansfrekvenser på en streng består af, men jeg forstår ikke hvad f_n står for i ligningen, er det bare en forkortelse for frekvens eller?

v.h Jasmin

ligningen var fn = n*v / (2L)

har virkelig brug for svaret har en aflevering og er ikke så god til fysik


Skriv et svar til: resonansfrekvens, formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.