Kemi

Bestemmelse af koncentration.

11. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Brug syre-basetitrering til at bestemme koncentrationen af ethansyre i husholdningseddike. Sammenlign med oplysningerne på flasken.

 

Jeg har bestemt koncentrationen af ethansyre til 0.86 M. På flasken står der 4.8 % ...

Hvordan kan jeg sammenligne 0.86 M med 4.8 %? Det er meget forvirrende ..

 

____

Ekstra oplysninger ...

n(NaOH) = 1.725 mmol

c(NaOH) = 0.1 M

V(NaOH) = 17.25 mL

 

n(ethansyre) = 1.725 mmol

c(NaOH) = 0.86 M

V(NaOH) = 2 mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

                      C*V/1000ml/L=C%*V*p/M

Isoler C% og gang med 100%. 


Svar #2
12. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Mange tak ...

Men hvordan er du kommet frem til denne formel?


Svar #3
12. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Og jeg har ikke rho/densitet for husholdningseddiken .. Jeg skal jo finde den før jeg kan komme videre ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2012 af mathon

 

                                             c = p·10-2·ρ/M


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2012 af mathon

                                             c = p·10-2·ρ/M

                                             c = 4,8·10-2·(1005,2 g/L)/(60,05 g/mol) = 0,80 M


Svar #6
12. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Er helt forvirret ...

1) Hvor får i de formler fra?

2) Hvad står "p" for?

3) og hvordan ved du at densiteten for husholdningseddike er 1005.2 g/L???


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2012 af mathon

generelt i detaljer

                           når masseprocenten er p


      haves
                           i en opløsning med massen m
                           er
                                      mopløst = p·10-2·m  

                           antal mol opløst stof

                                      n = p·10-2·m/M

                           molær koncentration

                                      c = n/V = (p·10-2·m/M ) / V = p·10-2 · (1/M) · (m/V) = (p·10-2/M) · ρ

                                     

                                      c = p·10-2·ρ/M                       [ρ] = g/L

specifikt

      densiteten, ρ, for 4,8 % ethansyre findes i en kemisk tabel ( der skal lige interpoleres )
      til
                       ρ = 1005,2 g/L
hvorefter

                                      c = 4,8·10-2·(1005,2 g/L)/(60,05 g/mol) = 0,80 M
 

 

 

 

                                

                


Svar #8
12. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Jeg forstod lidt af det ... Men er der ikke en kilde på nettet som du kan henvise mig til, så jeg kan læse mere om formlen: mopløst = p·10-2·m (da formlen ikke står på min kemi/matematik bog). Jeg skal lave en kildehenvisning i min SRO, og jeg kan ikke bare henvise til studieportalen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. februar 2012 af mathon

   gør nu ikke en myg til en elefant!
       
               p% af m = (m/100)·p = (p/100)· m = (p/102)·m = p·10-2·m


Svar #10
12. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.