Matematik

Differentier: f(x)=5x/(exp(x+1)+2)

12. februar 2012 af maaaatematik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Som overskriften siger så har jeg problemer med at differentiere: f(x)=5x/ex+1+2

Jeg håber, at nogle har tid og lyst til at hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med skrå brøkstreg skrives funktionen

f(x) = 5x / (ex+1 + 2)

Brug reglen for differentiation af en kvotient

f'(x) = ( (5x)'·(ex+1 + 2) - 5x·(ex+1 + 2)' ) / (ex+1 + 2)2


Svar #2
12. februar 2012 af maaaatematik (Slettet)

Så:

f '(x)= (5·ex+1+2-5x·ex+1·x ) / (ex+1+2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Du sjusker med parenteserne, og du har ikke differentieret (ex+1 + 2) korrekt:

f'(x) = (5·(ex+1 + 2) -5x·ex+1 ) / (ex+1 + 2)2


Svar #4
12. februar 2012 af maaaatematik (Slettet)

Ahh, tusind tak! Jeg har vidst rodet lidt rundt i regnereglerne..


Skriv et svar til: Differentier: f(x)=5x/(exp(x+1)+2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.