Matematik

svært ved at finde nulpunktet :/

14. februar 2012 af KhMo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde nulpunktet her, men er det rigtigt eller forkert? :(

F(x) = 0

f(x)=2x^3-8x

x(f(x)=2x^3-8x) = 0
x = 0 og 2x2 - 8 = 0
x = 0 og  x2  = 8
x = 0 og x2 = 16

 

Håber jeg kan få hjælp hurtigt :)

 

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Du kan benytte nulreglen da der intet "C" led forekommer.

f(x)=2x3-8x

f(x)=2x [ x2-4] = 0

Nu tror jeg godt du kan se løsningerne. Alternativt kan du jo solve på din lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2012 af Euroman28

ganske rigtig som Andrew skriver. Du skal faktoriserer.. 

 

Det vil sige for at løse

 

Hvilket betyder at enten er x = 0 eller

Sidstnævnt er utrolig nem at løse

Det vil sige nulpunkterne er x = 0, x = -2, x = 2

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
14. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Jeg fårstå ikke helt hvad du mener?


Svar #4
14. februar 2012 af KhMo (Slettet)

eller jeg ved hvad i mener, tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2012 af nielsenHTX

#3 hvor står du af?

ved du hvad:

faktoriserer er ?

nulreglen er?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2012 af Euroman28

Lad os sige du har følgende matematiske udtryk.

 

ab + b

Hvordan kan det skrives anderledes? 

Du ser at det består af to led ab og b. Hvad har de tilfælles? 
 

De indeholder begge b. Dette b kan du sætte udenfor en parentes. 

b(a+1) 

Husk dog at 

b(a+1) = ab +b

 

Det er tankegangen bag faktorisering af tredjegrads-ligningen i din opgave.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2012 af mathon

eller skrevet
                          f(x) = 2x3- 8x = 2·x·x2 - 2x·4 = 2x(x2 - 4) = 2x(x2 - 22) = 2x·(x+2)(x-2)

nulpunkter
                          f(x) = 0 = 2x·(x-2)(x+2)

                                        x ∈{-2,0,2}
 


Svar #8
14. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Hvad så med Monotoniforhold for f

f’(x) = x2 - 8
f’(x) = 0
x2 - 8 = 0
x2 = 8
x2 = -4 og x= 4

 

Er det rigtigt lavet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke differentieret korrekt. Funktionen er

f(x) = 2x3 - 8x

Benyt (a·xn)' = a·n·xn-1 .


Svar #10
14. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Jeg har lidt svært ved funktionsanalyse :/ kan du ikke forklare det en smule bedre eller sætte mig igang med den?

 

hvor er den forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2012 af mathon

   du kan vel differentiere
                                                  f(x) = 2x3 - 8x

                                                  f '(x) = 2 · (x3) ' -  (8x) ' ......

 

             og du kender vel sammenhængen
                     
                       f '(x)>0 for x∈[a;b] ⇔ f(x) er voksende for x∈[a;b]

                       f '(x)<0 for x∈[b;c] ⇔ f(x) er aftagende for x∈[b;c]

 


Skriv et svar til: svært ved at finde nulpunktet :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.