Matematik

Ligning : -9,32x+4,19x+21,7=11,48x+15

17. februar 2012 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey...

Jeg har nogle problmer med denne ligning: -9,32x+4,19x+21,7=11,48x+15.

Det ville være super, hvis jeg lige kunne få en hjælpende hånd. Jeg får facit: -2,48, men jeg tror ik det er rigtig?

 

Mvh. Den usikre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

Prøv at skrive din egen fremgangsmåde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du kan altid gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.

Isoler leddene med x på den ene side og konstanterne på den anden, og reducer.


Svar #3
17. februar 2012 af thomasni (Slettet)

Anxyous? Dette er min fremgangsmetode: 

 

-9,32x+4,19x+21,7=11,48x+15


-9,32x + 4,19x =11,48x + 15 – 21,7

-9,32x + 4,19x – 11,48x = -6,7

-16,61x = 6,7

x = -2,48

 

Er det rigtigt?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt, da du rask væk smider fortegnet for -6,7 væk.

Desuden har du ikke isoleret x korrekt. Man skal dividere ligningen med koefficienten til x.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#3:

Det går fint indtil delen før facit. Når du skal videre fra -16,61x = -6,7; skal du dividere begge sider med -16,61. Derved kommer der til at stå x = -6,7 / (-16,61) = 0,4034. Husk fortegnet, som Andersen siger.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2012 af PeterValberg

-9,32x+4,19x+21,7=11,48x+15
-5,13x + 21,7 = 11,48x + 15
-5,13x - 11,48x = 15 - 21,7
-16,61x = - 6,7
≈ 0,403

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
17. februar 2012 af thomasni (Slettet)

Hej igen.

 

Jeg takker jer allesammen :)

Super god hjælp. 

 


Skriv et svar til: Ligning : -9,32x+4,19x+21,7=11,48x+15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.