Matematik

bestem afstand

21. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: A-niveau

linjen I er givet ved ligningen y=x+1

bestem afstanden fra linjen I til punktet A(-1 , kvartratrod 2)

skal jeg sige følgende 

y=-1+1 og kvartratrod 2=x+1

så nu har jeg kordinatet I så kan jeg finde afstanden mellem I og A

er det den rigtig fremgangsmåde da jeg er i tvivl 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af peter lind

Du skal bruge afstandsformlen for linjer og punkt

Har linjen ligningen a*x+ b*y +c = 0 er aftsanden d fra punktet (x0, y0) til linjen givet ved

d = (a*x0+b*y0+c)/kvrod(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2012 af mathon

alment
                 afstanden fra punktet Po(xo,yo)
                 til linjen
                                    L:     ax - y + b = 0
                 er

                                   dist(L,Po) = | a·xo - yo + b | / √(a2+1)
         


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2012 af mathon

specifikt
                 afstanden fra punktet A(-1,
√(2))
                 til linjen
                                    L:     x - y + 1 = 0
                 er

                                   dist(L,A) = | -1 -
√(2) + 1 | / √(12+1) = √(2) / √(2)  = 1


Svar #4
21. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

når okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.