Kemi

gået i stå i kemi opgave

21. februar 2012 af stresser1212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et givet elektrolyseanlæg anvendes en strømstyrke, som i gennemsnit har størrelsen 1.48 A
c) hvor langt tid tager det at fremstille 100 g sølv i denne elektrolysecelle?

Det er af stor vigtighed for elektrolysens forløb, at koncentrationen af Ag+ i opløsningen er meget lille, og dette opnås netop ved at have Ag+ bundet komplekst til CN-
en elektrolyseopløsningen fremstilles ved at opløse 2.20 kg AgBr i 500 liter 0.050 M KCN

d) Beregn den aktuelle koncentration af Ag+ o opløsningen.

 

 

ved ikke hvad jeg skal gøre her...ville være meget taknemlig for lidt skub i ryggen lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af mathon

c)
                        m = Ä·Q = M/(z·F) · I·t                                       F = NA·e = 96485,3 As/mol

                        m = (107,87 g/mol) / (1·(96485,3 As/mol)) · (1,48 A)·t

                        m = (0,00165463 g/s)·t

                        (100 g) = (0,00165463 g/s)·t

                        t = (100 g) / (0,00165463 g/s) ≈ 60436 s ≈ 16 timer 47 minutter


Svar #2
21. februar 2012 af stresser1212 (Slettet)

mathon...tak for dit indlæg, men er ikke lige sikker på jeg forstår...hvad er det for en formel?

syntes ikke jeg har set/hørt om den før.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2012 af mathon

d)

                   ...dette opnås netop ved at have Ag+ bundet komplekst til CN-
                       i
                                               kaliumdicyanoargentat    
                                                                                               K[Ag(CN)2]

 

                     2.20 kg AgBr i mol  (fylder 0,34 L)
                                                                n(Ag+) = n(AgBr) = m/M = (2200 g) / (187,77 g/mol) = 11,7165 mol

                     500 liter 0.050 M KCN i mol
                                                                n(CN-) = n(KCN) = V·c = (500 L) · (0,050 mol/L) = 25 mol

 

                                                                              Ag+ (aq)   +  2 CN- (aq)   --->   [Ag(CN)2]+
ækvivalenste stofmængder i mol:                          1                    2                           1
aktuelle stofmængder i mol:                               11,7165           25

                         reaktionsforhold                        11,7165          12,5                    11,7165
 

          hvoraf ses, at Ag+ er "den begrænsende faktor"                          
dvs
          al Ag+ forefindes som 11,7165 mol  [Ag(CN)2]+  i  500 L blanding   (da 0,34 L AgBr udgør 0,068% af 500 L
                                                                                                                                                         kan der ses bort fra den)

                   [ [Ag(CN)2]+ ]  = n / V =  (11,7165 mol) / (500 L) = 0,0234 M            

                   [Ag+] = 0               
                                                                  


Svar #4
21. februar 2012 af stresser1212 (Slettet)

mathon i opg. c hvad er det for en formel du har brugt, hvad hedder formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2012 af mathon

@#2
                Faradays 2. elektrolytiske lov


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2012 af mathon

ækvivalenste   --->   ækvivalente


Skriv et svar til: gået i stå i kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.