Matematik

Beregn en side (trekant)

24. februar 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

En trekant opfylder E = 50, e=9,0 og f=11.

1. Beregn siden g.

 

Skal man finde vinkel G først? Hvis ja, hvordan finder man så G?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2012 af NejTilSvampe

Sin(F) / f = sin(E) / e => sin(F) = f*sin(E) / e

G = 180 - E - F

G = 180 - E - asin[ f*sin(E) / e]

Men pas nu på sinusfælden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke strengt nødvendigt at finde vinkel G først, idet man kan benytte cosinusrelationen

e2 = f2 + g2 -2fg·cos(E)

der løses som en 2.-gradsligning i g:

g2 -2f·cos(E)·g + (f2 -e2) = 0

Der bliver to løsninger, svarende til "sinusfældens" to tilfælde.


Skriv et svar til: Beregn en side (trekant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.