Matematik

sin og cos

27. februar 2012 af myself1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg er igang med en rapport og er kommet til dette spørgsmål:

Skriv og bevis formlen for bestemmelse af areal af en trekant (vha. to sider og en mellemliggende vinkel).

håber i kan hjælpe

på forhånd tak:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2012 af iJonaas (Slettet)

s = a+b+c / 2

A = sqr(s*(s-a)*(s-b)*(s-c))

 

Undskyld den grimme opstilling :b


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#0   Hvad skal du have hjælp til ? ...

#1   Det er ikke nødvendigt at anvende Herons formel. Også står der "bevis" ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2012 af mathon

   begynd med
                                        T = (1/2)·ha·a

                                        T = (1/2)·hb·b

                                        T = (1/2)·hc·c


   og indsæt fra
                                        ha = b·sin(C) = c·sin(B)

                                        hb = a·sin(C) = c·sin(A)

                                        hc = a·sin(B) = b·sin(A)

   eksempel
                                        T = (1/2)·ha·a = (1/2)·b·sin(C)·a = (1/2)·a·b·sin(C)

                             


Svar #4
27. februar 2012 af myself1 (Slettet)

3#

vil du se hvordan jeg har gjort

her er filen

Vedhæftet fil:Areal.docx

Skriv et svar til: sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.