Fysik

Beregning af antallet af nikkelatomer

28. februar 2012 af matthie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj. Jeg er gået død i denne her opgave. Håber i kan hjælpe mig :-)

a) Beregn antallet af nikkelatomer i 1 g nikkel. Den gennemsnitlige atommasse af naturligt forekommende nikkel er 58,69 u.

Jeg har gjort et forsøg via

Det kan beregnes således via denne formel: N=N_A⋅n, hvor N_A=6,02⋅?10?^23 dvs. Avagadros tal

n=1/58,69=0,017
N=6,02⋅?10?^23⋅0,017=1,0234⋅?10?^23

 

Men er det ikke en nemmere måde at gøre det på, så man ikke blander kemi ind i det?

 

mvh

Mathias


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af peter lind

jeg er altså ikke helt klar over hvad du gør. Du kan slå op hvad massen af 1 au er og dermed få hvad et nikkelatom vejer. Dividerer du det op i de 1g har du antal af nikkelatomer


Svar #2
28. februar 2012 af matthie (Slettet)

Do'h hvorfor tænkte jeg ik på det noget før :P - Det prøver jeg lige :)


Svar #3
28. februar 2012 af matthie (Slettet)

Så dvs. 1 u =1,66*10^-27 kg.

Og da det vejer 58,68 u er det lig med : 9,74*10^-26 kg

Og skal jeg så bare dividere det tal med 1 eller hvad er det du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#3:

Divider 1 g med tallet.


Svar #5
28. februar 2012 af matthie (Slettet)

Så 1 g/9,74*10^-26 kg = 1,02*10^25. Korrekt? :) Er enheden i gram så?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2012 af peter lind

Det er antal af atomer du beregner så det er et rent tal uden enheder. Tælleren er i gram nævneren i kg. Du skal altså omregne så det er samme enheder


Brugbart svar (3)

Svar #7
28. februar 2012 af mathon

 

                       N = (m/M) · NA = ((1 g) / (58,69 g/mol) · (6,02214·1023 1/mol) = 1,02609·1022


Svar #8
28. februar 2012 af matthie (Slettet)

Ahh sådan :) Mange tak


Skriv et svar til: Beregning af antallet af nikkelatomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.