Kemi

Beregning af blandingsforhold af foder med forskellig vitaminkoncentration

29. februar 2012 af diso (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med beregning af blandingsforhold?

Jeg har to slags foder med forskellig koncentration af vitamin: 727,6 mg/kg foder og 2128 mg/kg foder. Jeg skal beregne blandingsforholdet af disse to typer foder for at få 1 kg foder med koncentrationen 2000 mg/kg.

Håber nogen kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af mathon

  ved mængdeblandinger
  gælder
                      mængdeforholdet er det omvendte af afstandsforholdet til middelindholdet

  hvoraf
                               mængder                         afstande

                                  mmax             2128
                                                                            128
                                                         2000
                                                                           1272,4
                                  mmin             727,6                                         

 

                 mmax / mmin = 1272,4 / 128 = 9,94063 : 1


Svar #2
29. februar 2012 af diso (Slettet)

Tak.

Jeg har dog lidt svært ved at oversætte det til, hvor meget af hver type foder, der skal bruges til 1 kg foder med konc. 2000 mg/kg.

Hvis man beregner mængden i procent er det så 727 mg/kg: (1/10,94063) = 9,1402% og 2128 mg/kg: (9,94063/10,94063)= 90,8598%?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af mathon

     1000 g foderblanding
                                                    908,598 g højkoncentreret

                                                    91,402 g lavkoncentreret


Svar #4
29. februar 2012 af diso (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Beregning af blandingsforhold af foder med forskellig vitaminkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.